Stichting STV Geheugenvenster

Stichting STV Geheugenvenster levert een speciaal muziek- en beeldprogramma aan (woon-)zorglocaties en verpleeghuizen. Geheel aansluitend bij de herinneringen en de belevingswereld van ouderen vanaf 75 jaar, combineren wij muziek en beelden uit de jaren 30-80, in het tempo van toen, met nieuws over de zorglocatie. Caretainment op maat. Voor de bewoners is het een feest van herkenning.

STV kan bovendien worden ingezet ter ondersteuning van het dagritme, met handreikingen voor reminescentie en het gezamenlijk doen van activiteiten. Het dagprogramma van STV ondersteunt zowel de kijker (met dementie), hun bezoek, de vrijwilligers, de activiteitenbegeleiding en het verzorgend personeel. STV neemt een deel van uw zorg uit handen.

STV heeft een aansprekend programma aanbod voor mensen met dementie. Zij kijken op een andere manier televisie, beleven de beelden anders dan mensen zonder deze hersenziekte. Het huidige aanbod op de televisie is voor hen niet geschikt. Het zorgvuldig samengestelde muziek- en beeldprogramma van STV heeft een positieve invloed op het welzijn van bewoners in zorg- en verpleeghuizen. Het dementieprogramma van STV geeft de juiste dynamische prikkels, inspelend op het dagprogramma van de verzorging. STV onderscheidt zich hierdoor van het reguliere televisieaanbod, bestaande kabelkrantleveranciers en van aanbieders van uitsluitend muziek in de zorgsector.

Website Stichting STV Geheugenvenster